Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Το μεγαλύτερο γλυπτό του Giuseppe Penone είναι στη Σαουδική Αραβία



Στο King Abdulaziz Center for World Culture (Ithra) στο Dhahran της Σαουδικής Αραβίας, εγκαταστάθηκε το μεγαλύτερο έργο που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα ο Giuseppe Penone (1947). Το γλυπτό (Sorgente di Luce), κατασκευάστηκε στην Pietrasanta στην Foundry of Art Massimo Del Chiaro , που συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη εδώ και αρκετό καιρό και για τον οποίο έχει δημιουργήσει όλα τα κύρια έργα χαλκού, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων έργων Leaves of Stone, που εκτίθενται στη Ρώμη στην Piazza Goldoni μπροστά από το Palazzo Fendi.

Το Sorgente di Luce αποτελείται από τρεις χάλκινους άξονες που υποστηρίζουν έναν άξονα από ανοξείδωτο ατσάλι, χωρισμένο σε δώδεκα κοίλα τμήματα, που φαίνονται να αιωρούνται. Το εσωτερικό κάθε τμήματος φωτίζεται με φώτα LED και είναι επενδυμένο με φύλλα χρυσού 24 καρατιών που αντανακλούν το φως. Τα δώδεκα τμήματα των κορμών από ανοξείδωτο χάλυβα συνδέονται με 64 χάλκινα κλαδιά. Το  γλυπτό έχει ύψος 28,5 μέτρα, πλάτος 7,4 μέτρα, βάθος 5,95 μέτρα και το συνολικό του βάρος είναι 15,2 τόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου