Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Διαστημικό κυνήγι θησαυρού με υπογραφή Στίβεν Χόκινγκ

Λούσι και Στίβεν Χόκινγκ / εκδόσεις Anubis


Το βιβλίο «Ο Τζορτζ και το Διαστημικό Κυνήγι Θησαυρού» με την υπογραφή του παγκοσμίως κορυφαίου Βρετανού φυσικού και κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ (1942-2018) και της κόρης του,  Λούσι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8+, και είναι το δεύτερο της σειράς με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ. 

«…“Μπαμπά, λες να υπάρχει ζωή εκεί έξω;” ρώτησε ο Τζορτζ, ενώ κοιτούσαν τη φωτογραφία. “Ας πούμε Αρειανοί ή όντα σε μακρινούς γαλαξίες; Κι αν ναι, πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση να μας επισκεφθούν;”. “Αν υπάρχουν” απάντησε ο μπαμπάς του “φαντάζομαι πως μας κοιτάζουν και αναρωτιούνται... πώς γίνεται να έχεις έναν τόσο όμορφο, τόσο υπέροχο πλανήτη και να τον έχεις μετατρέψει σε τέτοιο χάλι; Θα μας θεωρούν εντελώς ανόητους.” Κούνησε το κεφάλι του θλιμμένα. Και οι δύο γονείς του Τζορτζ ήταν οικολόγοι ακτιβιστές για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της εκστρατείας τους, μέχρι τώρα οι ηλεκτρικές συσκευές, όπως τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές, απαγορεύονταν στο σπίτι του. Αλλά όταν ο Τζορτζ κέρδισε σε έναν διασχολικό επιστημονικό διαγωνισμό -όπου το πρώτο βραβείο ήταν ένας ολοδικός του ηλεκτρονικός υπολογιστής-, τελικά δεν τους έκανε καρδιά να του πουν πως δεν μπορεί να τον κρατήσει. Για την ακρίβεια, από τη στιγμή που ο υπολογιστής υπήρχε πια στο σπίτι, ο Τζορτζ τούς έδειξε πώς να τον χρησιμοποιούν […]».


Η καλύτερη φίλη του Τζορτζ, η Άνι, χρειάζεται βοήθεια. Ο επιστήμονας πατέρας της, Έρικ, εργάζεται σε ένα διαστημικό πρόγραμμα κοσμοϊστορικής σημασίας –και όλα πάνε στραβά. Το ρομπότ που έχει σταλθεί στην επιφάνεια του Άρη συμπεριφέρεται πολύ περίεργα. Και τώρα, η Άνι μόλις ανακάλυψε κάτι απίστευτο στον υπερυπολογιστή του μπαμπά της. Είναι ένα μήνυμα από εξωγήινους; Θα μπορούσε να υπάρχει ζωή εκεί έξω;

Θα λύσει ο Τζορτζ τους κοσμικούς γρίφους που θα τον οδηγήσουν σε ένα κυνήγι θησαυρού ως την άκρη του Γαλαξία;


Μεταφρασμένο σε περισσότερες από 40 γλώσσες, το βιβλίο είναι γεμάτο δράση, χιούμορ και επιστήμη, σε έναν συνδυασμό που έχει αγαπηθεί από τους  μικρούς αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου