Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Nude, 1925



Nude, 1925 είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Edward Weston το 1925. Κατέχει το ρεκόρ για την πιο ακριβή φωτογραφία του Weston αφού πουλήθηκε 1.609.000 δολάρια στη Sotheby's New York στις 8 Απριλίου 2008, στον Peter MacGill της Pace-MacGill Gallery. 

Η φωτογραφία ήταν μέρος της συλλογής Quillan Collection of Nineteenth and Twentieth Century Photographs, η οποία στη συνέχεια δημοπρατήθηκε. 

Η εικόνα απεικονίζει ένα γυμνό γυναικείο σώμα, ξαπλωμένο στο έδαφος, από το οποίο φαίνεται μόνο ο κορμός, από μετωπική άποψη. Μόνο τα κυματιστά σχήματα του σώματος δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας αφηρημένης μορφής, που μοιάζει με ένα φυσικό τοπίο. 

Το μοντέλο ήταν πιθανότατα η Miriam Lerner, η οποία ήταν ερωμενη του Weston εκείνη την εποχή.




Το έργο τέχνης 99 Cent II Diptychon είναι μια φωτογραφία του Andreas Gursky πιθανότατα το 1999, καθώς το έργο μερικές φορές ονομάζεται "99 cent.1999".

Το έργο απεικονίζει ένα εσωτερικό σούπερ μάρκετ. Το έργο τροποποιείται ψηφιακά για να μειωθεί η προοπτική. Η φωτογραφία είναι χρωμογενής έγχρωμη εκτύπωση ή c-print. Είναι ένα έργο δύο μερών, που ονομάζεται επίσης δίπτυχο. Υπήρχαν 6 σετ κατασκευασμένα και τοποθετημένα σε ακρυλικό γυαλί. Οι φωτογραφίες έχουν μέγεθος 2,07 επί 3,37 μέτρα (6,8  ft × 11,1  ft).

Το έργο έγινε διάσημο ως η πιο ακριβή φωτογραφία στον κόσμο όταν δημοπρατήθηκε στο Sotheby's στις 7 Φεβρουαρίου 2007, στην τιμή των 3,34 εκατομμυρίων δολαρίων. 




Το Rhein II είναι μια φωτογραφία του Γερμανου εικαστικου καλλιτέχνη Andreas Gursky το 1999. Στην εικόνα, ένας ποταμός (Lower Rhine)) ρέει οριζόντια κατά μήκος του οπτικού πεδίου, ανάμεσα σε καταπράσινα λιβάδια, κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό. 

Το 2011, δημοπρατήθηκε για 4,3 εκατομμύρια δολάρια), καθιστώντας την την πιο ακριβή φωτογραφία που έχει πουληθεί ποτέ.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί.




Pond — Moonlight είναι μια εικονογραφική φωτογραφία του Edward Steichen. Η φωτογραφηση έγινε το 1904 στο Mamaroneck της Νέας Υόρκης, κοντά στο σπίτι του φίλου του κριτικού τέχνης Charles Caffin.

Τον Φεβρουάριο του 2006, πουλήθηκε για 2,9 εκατομμύρια δολάρια, τότε, η υψηλότερη τιμή που καταβλήθηκε ποτέ για μια φωτογραφία σε δημοπρασία. Η φωτογραφία αγοράστηκε από τον γκαλερί Peter MacGill για λογαριασμό ενός ιδιώτη αγοραστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου