Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Νέα Υόρκη: Μνημείο για τρεις πρωτοπόρους των δικαιωμάτων των γυναικών


Μνημείο ύψους 4,2 μέτρων , αφιερωμένο στις τρεις πρωτοπόρους των δικαιωμάτων των γυναικών, -Susan B. Anthony, Elizabeth Cady Stanton και Sojourner Truth,  αποκαλύφθηκε στο Central Park της Νέας Υόρκης.


«Κάθε γυναίκα που ψηφίζει, διαδηλώνει ή υπηρετεί σε κρατική θέση σήμερα, το κάνει στηριζόμενη σε ό,τι έκαναν αυτοί οι τρεις γίγαντες» δήλωσε η γερουσιαστής Kirsten Gillibrand, η οποία στην τελετή που μεταδόθηκε μέσω livestreaming απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ενώ οι ηθοποιοί Viola Davis, America Ferrera και Meryl Streep διάβασαν αποσπάσματα κειμένων των Truth, Anthony και Stanton, αντιστοίχως.


Η ανέγερση του μνημείου συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την υπογραφή της περίφημης 19ης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος, με την οποία αναγνωρίστηκε δικαίωμα ψήφου σε ένα τμήμα του γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ -οι μη Λευκές εξακολουθούσαν να παραμένουν αποκλεισμένες από το δικαίωμα του εκλέγειν.


Το γλυπτό είναι καρπός εκστρατείας της μη κυβερνητικής Οργάνωσης Monumental Women, η οποία ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να απαντήσει στο πρόβλημα ότι, το 2011, μόνο το 8% των δημόσιων υπαίθριων αγαλμάτων σε όλες τις ΗΠΑ απεικόνιζαν γυναίκες –βάσει έρευνας του Smithsonian American Art Museum.


Το 2019, η ΜΚΟ πήρε την απόφαση να συμπεριλάβει στο σύμπλεγμα και τη Μαύρη υπέρμαχο της κατάργησης της δουλείας Sojourner Truth.

➤  Το γυναικείο κίνημα
➤  Ιστορία των γυναικών
➤  Φεμινισμος - Παρελθον και παρον ενος κινηματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου