Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Deon Meyer - Δεκατρείς ώρες

Ο Ντίον Μέγερ (Deon Meyer) είναι Νοτιοαφρικανός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και σεναριογράφος. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 28 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Πρώην δημοσιογράφος, κειμενογράφος στη διαφήμιση, έχει εκδώσει δεκατρία μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε σαράντα και πλέον χώρες παγκοσμίως, κι ένα από αυτά (Dead before Dying) αποτέλεσε τη βάση για την τηλεοπτική σειρά διεθνούς παραγωγής Cape Town.

Δεκατρείς ώρες

Η νεαρή Αμερικανίδα Ρέιτσελ Άντερσον τρέχει να ξεφύγει από τους άνδρες που έχουν μόλις δολοφονήσει τη φίλη της. Τρομοκρατημένη, μη ξέροντας πού να στραφεί για προστασία στην άγνωστή της Κέιπ Τάουν, φοβάται ότι δεν θα καταφέρει να γλιτώσει από τους διώκτες της.

Ο ντετέκτιβ Γκρίσελ, σε μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, παλεύει, μέσα σε δεκατρείς ώρες της ίδιας μέρας, να σώσει την Ρέιτσελ, να εξιχνιάσει τον φόνο της φίλης της, αλλά και να διαλευκάνει ένα δεύτερο έγκλημα: τον φόνο ενός υψηλού στελέχους της μουσικής βιομηχανίας της Νότιας Αφρικής.

Ο Γκρίσελ δεν έχει πιει σταγόνα 156 μέρες – αλλά η 157η θα είναι πολύ δύσκολη.

Πρώτο στον κατάλογο των μπεστ σέλερ στη Νότια Αφρική, έχοντας αποσπάσει τον ενθουσιασμό της κριτικής, το μυθιστόρημα Δεκατρείς ώρες, ατμοσφαιρικό και συναρπαστικό, υπόσχεται αμείωτη ένταση ως την τελευταία σελίδα. 


Βραβεία που απέσπασαν οι Δεκατρείς ώρες

– Barry Award, Best Thriller, 2011, USA.

– Boeke Prize Fanatics Choice Award, 2011.

– ATKV Prize, Best Suspense Fiction, 2009.

– M-Net Award for the most filmic novel, 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου