Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Φρανκ Λόιντ Ράϊτ

Οκτώ κτίρια του Αμερικανού αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράϊτ προστέθηκαν στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού Fallingwater House στο Mill Run των Ηνωμένων Πολιτειών στο φυσικό πάρκο Μπέαρ Ραν, όπου ρέει ρέμα στα 1298 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, και του Μουσείου Guggenheim στη Νέα Υόρκη. Τα οκτώ κτίρια εντάχθηκαν στον κατάλογο της Ουνέσκο στις 7 Ιουλίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

 
 
 
 


Εκτός από το Μουσείο Guggenheim και το Fallingwater, οι έξι άλλοι χώροι που απαριθμούνται είναι οι χώροι Frederick C. Robie House στο Ιλινόις, Hollyhock House στην Καλιφόρνια, Herbert and Katherine Jacobs House στο Ουισκόνσιν, Unity Temple στο Oak Park, μαζί με τα σπίτια και τα στούντιο του Ράιτ στο Taliesin, Wisconsin, και Taliesin West στην Αριζόνα, οι οποίες φιλοξενούν τώρα την Σχολή Αρχιτεκτονικής του Taliesin.

 
 
 
 


Τα κτίρια αναγνωρίστηκαν μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ιδρύματος Frank Lloyd Wright Building Conservancy και πρόκειται για ορόσημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η συμβολή του Φρανκ Λόιντ Ράιτ στην ανάπτυξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στον κόσμο είναι σημαντική και με την ένταξη στη λίστα αυτών των οκτώ μεγάλων έργων υπογραμμίζεται η σημασία τους ως ζωτικού τμήματος της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες που εργάσθηκαν τον 20ο αιώνα. Πρωτοστατεί στην αρχιτεκτονική σχολή Prairie, ένα κίνημα που επιδιώκει να αναπτύξει ένα «αυτόχθονο» στιλ αμερικανικού σχεδίου.



Στην μακρά σταδιοδρομία του που διήρκεσε επτά δεκαετίες σχεδίασε ξενοδοχεία, μουσεία, εκκλησίες και ουρανοξύστες καθώς και ιδιωτικές κατοικίες, διευρύνοντας συχνά τον δημιουργικό του ρόλο πέρα ​​από τον τίτλο του αρχιτέκτονα και ως σχεδιαστή του αστικού τοπίου και αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων.

➤   Frank Gehry
➤   Ludwig Mies van der Rohe
➤   John Lautner
➤   Zaha Hadid
➤   Louis Sullivan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου