Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Αλέξανδρος Δουμάς - Οι τρεις σωματοφύλακες

"Ενας για όλους και όλοι για έναν".

Ο Άθως, ο Πόρθος, ο Άραμης κι ο νεαρός Γασκόνος ντ' Aρτανιάν, ο φίλος τους.

Ο Ντ' Αρτανιάν, ένας νέος και φιλόδοξος άντρας, αφήνει τη Γασκώνη και αναχωρεί για το Παρίσι με σκοπό να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο και να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Αναγνωρίζοντας το θάρρος και τη γενναιότητα του, ο μεσιέ ντε Τρεβίλ, ο επικεφαλής της Σωματοφυλακής, τον βοηθά να αποκτήσει όλες τις αρετές που πρέπει να έχει ένας ευγενής ιππότης. Ο Ντ' Αρντανιάν θα συναντήσει το βασιλιά Λουδοβίκο, θα γοητευτεί από την πανέμορφη μιλαίδη και, κυρίως, θα γνωρίσει τους τρεις πιο διάσημους και γενναίους σωματοφυλακές της φρουράς. 

Οι τρεις σωματοφύλακες και ο μαθητευόμενος Ντ' Αρνανιάν θα ζήσουν μοναδικές περιπέτειες στο Παρίσι και στην Αγγλία, καθώς θα βρεθούν σε ένα περιβάλλον γεμάτο μηχανορραφίες και ίντριγκες, με πρωταγωνιστές το βασιλιά Λουδοβίκο, τον πανούργο καρδινάλιο Ρισελιέ, τη βασίλισσα Άννα, τον Άγγλο αγαπημένο της, δούκα του Μπάκιγχαμ και τη μυστηριώδη μιλέδη Γουίντερ.

O καρδινάλιος Pισελιέ, ο παντοδύναμος πρωθυπουργός, ζητάει να εξοντώσει τη βασίλισσα Άννα την Aυστριακή, γιατί τον εμπόδιζε στα σχέδιά του.
Tέσσερις άντρες όμως, αριστοκράτες, αφοσιωμένοι στη βασίλισσά τους, οι ανδρειότεροι, ξιφομάχοι της Γαλλίας, ορθώνονται μπροστά του, για να τον εμποδίσουν.

Μια ιστορία γεμάτη περιπέτειες, πάθη, υψηλά φρονήματα και καταχθόνια μίση, αλλά και βαθιές, ανεξίτηλες φιλίες, σε μια κρίσιμη για την ιστορία ολόκληρης της Ευρώπης περίοδο. "Οι τρεις σωματοφύλακες" είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δημοφιλή μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι σήμερα με την πλοκή του και τους βαθιά ανθρώπινους χαρακτήρες των ηρώων του.

Ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς, πατήρ (1802-1870), έγραψε τους "Τρεις σωματοφύλακες" το 1844. Η ιστορία αυτή τον ενέπνευσε και για δύο ακόμα μυθιστορήματα, ως συνέχεια του πρώτου: "Μετά είκοσι έτη" και "Ο υποκόμης της Βραζελόνης", που γράφτηκαν το 1845 και 1848 αντίστοιχα.

Η τριλογία αυτη, αντλεί χαρακτήρες και ορισμένα στοιχεία της πλοκής από κάποια προϋπάρχοντα έργα. ειδικά απο το (Mémoires de M.r d'Artagnan, Capitaine Lieutenant de la premiere Compagnie des Mousquetaires du Roy, contenant quantité de choses particulieres et secrettes qui se sont passées sous le Regne de Louis le Grand) (το 1700) του Courtilz de Sandras, που δημοσιεύθηκαν σε 4 τόμους: είναι γνωστό με βεβαιότητα ότι οι τόμοι που υπηρχαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Παρισιού δανείστηκαν το 1843 και δεν επέστρεψαν ποτέ , πιθανώς από τον Maquet.



 •   Αλέξανδρος Δουμάς - Ο Κόμης Μοντεχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου