Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Judy Chicago


Η Judy Chicago, (πραγματικό όνομα Judith Cohen), είναι πρωτοπόρος της πιο ριζοσπαστικής φεμινιστικής τέχνης. Είναι γνωστή για τη διάσημη εγκατάσταση The Dinner Party του 1979. Αλλάζει το όνομά της το 1971, ακολουθώντας την στρατηγική των Μαύρων Πανθήρων που πίστευαν ότι η χρήση των αυθεντικών ονομάτων ήταν ένας τρόπος να γίνουμε ακόμη περισσότεροι σκλάβοι. Την ίδια χρονιά, η σκηνοθέτης Judith Dancoff κάνει την ταινία Judy Chicago and the California Girls, από την οποία σας δείχνουμε ένα απόσπασμα.


Η Judy Chicago είναι παντρεμένη με τον φωτογράφο Donald Woodman και εργάζεται ως καλλιτεχνικός διευθυντής του "Through the Flower", ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δημιουργήθηκε το 1978. Μια βιογραφία, Becoming Judy Chicago, που γράφτηκε από τον Gail Levin δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2007.

Η Τζούντι Σικάγο είναι μέλος του σωματείου « Feminists For Animal Rights ».

Τα πρώτα σημαντικά έργα της συμπίπτουν με την εμφάνιση του μινιμαλισμού, μια τάση που εγκατέλειψε αργότερα υπέρ μιας τέχνης που ταιριάζει περισσότερο στις πεποιθήσεις της: The Dinner Party και το The Holocaust Project.

Το 1971, οι Judy Chicago και Miriam Schapiro ανέπτυξαν από κοινού το πρόγραμμα φεμινιστικής τέχνης το CalArts στο California Institute of Arts. Μαζί διοργάνωσαν μία από τις πρώτες εκθέσεις φεμινιστικής τέχνης: Womanhouse, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 1972. 

Το 1973, η Judy Chicago γίνεται ένας από τους συνιδρυτές του Feminist Studio Workshop, ενός χώρου για εκθέσεις φεμινιστικής τέχνης και εκπαίδευσης, που βρίσκεται στο Los Angeles Women's Building.

Ο φεμινισμός, είναι ένα θέμα που διατρέχει όλη τη δουλειά της. Στις φωτογραφίες παρακάτω κάποια από τα έργα της όπου αναγνωρίζονται συμβολισμοί των σεξουαλικών οργάνων.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου