Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Quentin Tarantino



«Οι μεγάλοι καλλιτέχνες κλέβουν, δεν αποτίουν φόρο τιμής». Έτσι απαντά ο Quentin Tarantino (1963) σε όσους τοu ζητούν να σχολιάσει τη γνωστή του συνήθεια να αναπαράγει πιστά σκηνές, άλλων ταινιών. 

Σε αυτό το βίντεο, που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Insider, μερικά από τα πιο γνωστά "δάνεια" του αμερικανικού σκηνοθέτη εμφανίζονται δίπλα-δίπλα, και προσέρχονται ευρέως τόσο από τον δυτικό όσο και από τον ανατολικό κινηματογράφο. 

Αυτή η στρατηγική συγγραφής και σύνθεσης ταινιών έχει έναν ακριβή βιογραφικό λόγο: Ο Ταραντίνο δεν σπούδασε σκηνοθεσία σε σχολείο, ούτε έκανε την κλασική μαθητεία δίπλα από πιο επιτυχημένους δασκάλους. η εκπαίδευσή του ήταν ο ίδιος ο κινηματογράφος. 

Δουλεύοντας ως πωλητής σε ένα κατάστημα βίντεο, σύντομα έγινε διάσημος για την εγκυκλοπαιδική γνώση του στον κινηματογράφο; βασικά, έμαθε να κάνει τις δικές του ταινίες παρακολουθώντας εκείνες των άλλων». 

Το μεγάλο ταλέντο του συνίσταται στο να μπορεί να κάνει τις παραγωγές του πρωτότυπες παρά τα πολλά δάνεια άλλων ταινιών. "Οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν αντιγράφουν, κλέβουν"

➤  Περί κλοπής στις τέχνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου