Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


PORTRAITS OF NEW ORLEANS PROSTITUTES, 1912

Ο Ernest Joseph Bellocq (1873–1949) ήταν Αμερικανός επαγγελματίας φωτογράφος που εργάστηκε στη Νέα Ορλεάνη στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Bellocq είναι γνωστός για τις φωτογραφίες των πορνείων του Storyville, της Νέας Ορλεάνης που έχουν εμπνεύσει μυθιστορήματα, ποιήματα και ταινίες.

Η φιγούρα του Ernest Joseph Bellocq, είναι αρκετά μυστηριώδης. Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τη ζωή του και θα ήταν εντελώς άγνωστος εάν ο Lee Friedlander δεν είχε ανακτήσει τις φωτογραφίες του από ένα μπαούλο.

Στην ταινία Pretty Baby του 1978 του Louis Malle, που από πολλές απόψεις θυμίζει το πορνείο του Lulu White, εμφανίζεται ο Bellocq (τον υποδύεται ο Keith Carradine) τον οποίο όλα τα κορίτσια αποκαλούν «μπαμπά».

Έχουν γραφεί τρία  μυθιστορήματα που αναφέρονται στον Bellocq. Το Coming Through Slaughter του Michael Ondaatje, εμπνευσμένο από τον μουσικό Buddy Bolden, το Bellocq Women του Peter Everett, και το Madam: A Novel of New Orleans της Cari Lynn.

Οι φωτογραφίες του Bellocq έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά εξώφυλλα βιβλίων, και περιοδικών.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου