Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Η αίσθηση του Man Ray για τη γυναίκα του.


Μπέβερλι Χιλς, 1946. Ένας διπλός γάμος γιορτάζεται υπό το εκθαμβωτικό φως της Καλιφόρνιας: Ο Max Ernst παντρεύεται την Dorotea Tanning και ο Man Ray (Φιλαδέλφεια, 1890 - Παρίσι, 1976) την Juliet Browner, μοντέλο από το Bronx. ο γάμος, έχει ήδη τη γεύση ενός επεισοδίου που έχει κλαπεί από τις σελίδες του Fitzgerald.


Η Juliet ήταν για τον Man Ray, στα τριάντα χρόνια που έζησαν μαζί, μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Man Ray σκόπευε να κάνει ένα βιβλίο με 50 φωτογραφίες της Juliet που τραβήχτηκαν μεταξύ  του 1941 και του 1955: έναν τόμο που μελετήθηκε με τη μικρότερη λεπτομέρεια, χωρίς όμως να βρει εκδότη. 


Χρόνια αργότερα, ο Giorgio Marconi βλέπει τις φωτογραφίες του καλλιτέχνη, τις ερωτεύεται και θέλει να τις αγοράσει. Μετά το θάνατο του Man Ray, ο Marconi αγοράζει τις φωτογραφίες από την Juliet και τις δημοσιεύει το 1981 με το βιβλίο του; Man Ray. The Fifty Faces of Juliet.


Όπως και στις ασκήσεις στυλ, του Queneau , όπου αφηγείται συνεχώς την ίδια ιστορία αλλά με διαφορετικές λέξεις την κάθε φορά, έτσι και το πρόσωπο της Juliet που φωτογραφήθηκε από τον Man Ray με τις πιο διαφορετικές τεχνικές δεν είναι ποτέ το ίδιο πρόσωπο. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου