Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Edward Weston 1886 - 1958



Ο Edward Weston ήταν Αμερικανός φωτογράφος, ένας από τους πιο σημαντικούς του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

Εργάστηκε εκτενώς στην Καλιφόρνια και προσκλήθηκε στο London Salon of Photography.

Το 1920 ο Weston αναθεώρησε τα έργα του, στα οποία επικρατούσε μέχρι τότε η χρήση του εφέ μαλακής εστίασης, η καλλιτεχνική θαμπάδα.



Από το 1923 έως το 1926 εργάστηκε στο Μεξικό μαζί με την Tina Modotti και έκανε φίλους με κάποιες προσωπικότητες της Μεξικανικής Αναγέννησης. Αυτή ήταν μια περίοδος κατά την οποία η στιλιστική του πορεία άρχισε να αλλάζει.

Ήταν πεπεισμένος ότι ο μόνος πιθανός τρόπος για να συλλάβει τη ζωή στην οποιαδήποτε μορφή της, ήταν μέσω του φωτογραφικού ρεαλισμού.



Το 1932 μαζί με άλλους φωτογράφους, συμπεριλαμβανομένου του Ansel Adams, ίδρυσε την ομάδα f / 64 που ονομάστηκε έτσι από την τιμή στην οποία το διάφραγμα παρείχε την καλύτερη οπτική απόδοση.

Η αισθητική της ομάδας f / 64  βασίστηκε στην «τεχνική και στιλιστική τελειότητα»: κάθε φωτογραφία που δεν ήταν τέλεια εστιασμένη ή δεν ήταν τέλεια τυπωμένη, ήταν «ακάθαρτη». Ήταν μια βίαιη αντίδραση στο συναισθηματικό ύφος που έκανε τους φωτογράφους της Καλιφόρνια διάσημους εκείνα τα χρόνια.



Η κύρια πτυχή του οράματος του Γουέστον ήταν η συνεχής επιμονή του στο ότι ο φωτογράφος πρέπει  να «οπτικοποιήσει τη φωτογραφία μέσα του προτού την κάνει».

Το 1946 ο Έντουαρντ Γουέστον άρχισε να πάσχει από το Πάρκινσον και το 1948 πήρε την τελευταία του φωτογραφία στο Point Lobos. Πέθανε την 1η Ιανουαρίου 1958.

Nude


























➤ Nude, 1925 είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Edward Weston το 1925. Κατέχει το ρεκόρ για την πιο ακριβή φωτογραφία του Weston...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου