Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Chéri Hérouard

Ο Chéri Hérouard (1881 - 1961) ήταν Γάλλος εικονογράφος ο οποίος ήταν πιο γνωστός για τα σαράντα πέντε χρόνια δουλειάς του στο γαλλικό περιοδικό, La Vie Parisienne. Παντρεύτηκε την Henriette Tabillon στις 17 Αυγούστου του 1903. Το πρώτο έντυπο έργο του Chéri Herouard εμφανίστηκε στο Le Journal de la Jeunesse το 1902. Όταν δούλευε για τον εκδοτικό οίκο Calmann-Lévy, συναντήθηκε με τον Anatole France, ο οποίος τον ενθάρρυνε να συνεχίσει το έργο του.


Η πρώτη απεικόνιση του Hérouard για τη La Vie Parisienne δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1907. Συνέχισε τη δουλειά του με το περιοδικό μέχρι το 1952. Συχνά δημιουργούσε εικονογραφήσεις για βιβλία όπως το Dangerous Liaisons το 1945. Για τον Pierrot, σχεδίασε το Gil Blas de Santillane (1949), το Tambour Battant (1950) και το Le Capitaine Eclair (1951). 

Με το ψευδώνυμο Herric, σχεδίασε ερωτικές σαδομαζοχιστικές εικόνες για διάφορα βιβλία, όπως το Kama Sutra. Πέθανε στις 2 Ιουνίου του 1961.

Το 2019 η National Leather Association International δημιούργησε ένα βραβείο (που πήρε το όνομά του Hérouard) για τους δημιουργούς της ρεαλιστικής ερωτικής τέχνης. 

Αυτό που μαθαίνουμε από τα σχέδια του Hérouard  είναι ότι η λεγόμενη «σεξουαλική επανάσταση» δεν ξεκίνησε την δεκαετία του εξήντα - υπήρχε πάντα ένας ακμάζων κόσμος σεξουαλικού πειραματισμού πολύ πριν από την έλευση του Playboy, του πορνό και του αντισυλληπτικού χαπιού. 

Αυτό αποδεικνύεται μέσω των έργων τέχνης δεκάδων αν όχι εκατοντάδων καλλιτεχνών όπως οι Hérouard, Suzanne Ballivet, Bernard Montorgueil  και Luc Lafnet, μεταξύ πολλών άλλων. Αυτοί οι καλλιτέχνες (και πολλοί άλλοι ανώνυμοι) παρήγαγαν ερωτικές απεικονίσεις ήδη από τον 18ο αιώνα και το έργο τους τεκμηρίωνε το ενδιαφέρον της εποχής για τον φετιχισμό, την S&M, το role-play και το gender fluidity.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου