Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


«Bogostreets» - Η κολομβιανή αντικουλτούρα

Μετά από 50 χρόνια εμφυλίου πολέμου μεταξύ της κυβέρνησης και των FARC, η τέχνη είναι το μόνο όπλο για τους νέους για να διατηρήσουν την ειρήνη.


Bogotà Underground.

Η Μπογκοτά είναι η πιο δημιουργική μητρόπολη της Νότιας Αμερικής τα τελευταία χρόνια. Η εναλλακτική σκηνή απλώνεται από τις φτωχότερες έως τις πιο πλούσιες γειτονιές.

Street Art




Τα τείχη της Μπογκοτά αποτελούν πόλο έλξης για καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και η διάσημη calle 26 έχει γίνει θρύλος στον κόσμο των γκράφιτι.

Voguing στο κεντρο



Η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι ταμπού σε μια συντηρητική χώρα όπως η Κολομβία, αλλά όχι στις Tupamaras. Το voguing τους - χορός που γεννήθηκε στα γκέτο της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του '60 - έχει λατινική γεύση με επιρροές merengue και reggaeton.

Διαδικτυακή σάτιρα




Στις βόρειες γειτονιές της Μπογκοτά, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "El Espectador" δημιούργησαν την La Pulla, ένα εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικο.. Η María Paulina Baena είναι η εμβληματική φιγούρα μιας ομάδας που αμφισβητεί την εξουσία και τον συντηρητισμό. Ένα αυθεντικό φαινόμενο.

Galerias hardcore




Το κολομβιανό  hardcore , παράγωγο του αμερικανικού πανκ, είναι μια πραγματική πράξη αντίστασης, με μεγάλο κοινο, και χωρίς τη στήριξη των δισκογραφικών εταιρειών.

Zona Rosa, το βασίλειο των τατουάζ




Το τατουάζ είναι μια παλαιά πρακτική των πληθυσμών των Άνδεων, και η Zona Rosa προσελκύει θαυμαστές από όλο τον κόσμο.

Kennedy: κομμωτες afrostyle




Στη μεγάλη γειτονιά του Κένεντι, νότια της Μπογκοτά, οι κομμωτές της Αφρο-Κολομβιανής κοινότητας διαμορφώνουν ένα στιλ που επηρεάζεται από την ραπ και την reggaeton.

Η rap της Ciudad Bolivar




Το Ciudad Bolivar είναι η μέκκα  της ραπ στην πρωτεύουσα. Σε αυτήν τη γειτονιά, στιγματισμένη από την συχνή βία, μεγάλωσε η Karen Tovar, μια εμβληματική μορφή του είδους.

Champeta Remix στο Chapinero




Οι MC Monosoniko, B-Clip και η μπάντα του Boom Full Meke κάνουν τη Μπογκοτά να χορεύει στον αφρικανικό ρυθμό της champeta. Ένα είδος που συχνά αναμιγνύεται με την l’hardcore και την ηλεκτρονική μουσική.

Skate στο Belén




Με τις γειτονιές της να αγκαλιάζουν τις Άνδεις, η Μπογκοτά προσφέρει φανταστικές επιλογές για τους skater. Ο Ρόναλντ, ένας πρόσφυγας πολέμου, κατάφερε να αισθανθεί την πόλη δική του.

Η Soacha και η breakdance




Η Lluvia είναι μία από τις καλύτερες χορεύτριες breakdance της πόλης και με την ομάδα της πρόσφατα κέρδισε ένα από τα πιο διάσημα βραβεία της Νότιας Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου