Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων

Το 1970 δημοσιεύθηκε ένα φωτογραφικό βιβλίο που τεκμηριώνει τις προσπάθειες της αντίστασης των Μαύρων Πάνθηρων στη δίκη του Huey Newton το 1968 και τα επακόλουθά της. Το βιβλίο γράφτηκε από δύο λευκούς φωτογράφους, (Ruth-Marion Baruch και Pirkle Jones). Είχε τον τίτλο The Vanguard: A Photographic Essay on the Black Panther. (Ένα παρόμοιο βιβλίο των Baruch and Jones δημοσιεύθηκε το 2002 με τον τίτλο The Black Panther 1968.) Το βιβλίο του 1970 είχε μια σειρά ενημερωτικών κειμένων, όπως “Review of Panther Growth and Harrassment”, “Rules of the Black Panther Party” και “Black Panther Party Platform and Program.” 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την ίδια χρονιά που ο J. Edgar Hoover χαρακτήρισε τους Μαύρους Πάνθηρες «τη μεγαλύτερη απειλή για την εσωτερική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».















Οι Πάνθηρες στρέφονταν προς τη σοσιαλιστική, επαναστατική ιδεολογία, επηρεασμένοι από τον Καρλ Μαρξ, τον Μάο Τσετούνγκ, τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και τον δολοφονημένο ριζοσπάστη ηγέτη των μαύρων, Μάλκολμ Χ. Ωστόσο, εξαιτίας του αρχικής φήμης της ομάδας ως μαύρης εθνικιστικής "γκρούπας", προσέλκυσε ποικίλα μέλη. Στο απόγειό της το 1969, 250.000 άνθρωποι λάμβαναν την εφημερίδα της οργάνωσης, ενώ είχε 10.000 μέλη. Ανάμεσα σε αυτούς που την υποστήριξαν ήταν και ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Ζαν Ζενέ και ο Μισέλ Φουκώ.



Το βίντεο δείχνει μία φοιτητική διαδήλωση στο Όουκλαντ. Οι ηγέτες του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, Χιούι Νιούτον, Έλντριτζ Κλίβερ και Μπόμπι Σιλ μίλησαν για ένα πρόγραμμα 10 σημείων που ήθελαν από την κυβέρνηση, το οποίο θα περιελάμβανε πλήρη απασχόληση, αξιοπρεπή στέγαση και παιδεία, τέλος στην αστυνομική βία και απαλλαγή των μαύρων από το στρατό. Μέλη του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων εμφανίζονται να βαδίζουν με στολή. Οι φοιτητές στο συλλαλητήριο έκαναν πορεία, τραγούδησαν και κουβαλούσαν πανό με συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου