Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Transfiguration - Ψηφιακή κινούμενη εικόνα της Universal Everything



Transfiguration (2020) είναι το remake ενός ομώνυμου έργου της Universal Everything το 2011. Στη νέα έκδοση, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, χρησιμοποιoύνται οι πιο προηγμένες τεχνικές γραφικών 3D. Ο πρωταγωνιστής της υπνωτικής ταινίας, που εκπλήσσει τόσο για την ποιότητα των οπτικών εφέ όσο και για το soundtrack, είναι μια φιγούρα που περπατά σε μαύρο φόντο, και μεταμορφώνεται συνεχώς. Το θεαματικό στοιχείο συνίσταται στην ομαλή μετάβαση μεταξύ των διαφορετικών υλικών: από φωτιά σε πέτρα, από ξύλο σε γούνα, από λουλούδια σε πάγο. Τα εικονικά «κοστούμια» αλλάζουν συνεχώς, εξερευνώντας όλες τις δυνατότητες της φόρμας, συνοδευόμενα από εντυπωσιακά ηχητικά εφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου