Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Tops (1969) - Η ταινία μικρού μήκους των Charles & Ray Eames αφιερωμένη στις σβουρες



«Τα παιχνίδια δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται. Τα παιχνίδια είναι το προοίμιο για σοβαρές ιδέες ». Έτσι μιλούσε ο Αμερικανός σχεδιαστής Charles Eames, μεγάλη προσωπικότητα του βιομηχανικού σχεδιασμού στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, μαζί με τη γυναίκα του Ray.

Ως απόδειξη αυτού του πάθους τους για τα παιχνίδια - και της σύνδεσής τους με το σχεδιασμό αντικειμένων - οι δύο έκαναν το 1969 μια ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στις σβούρες και στα παιχνίδια "περιστροφής" από όλο τον κόσμο. Το βίντεο, μια ακολουθία αντικειμένων που περιστρέφονται και στροβιλίζονται (123, για να είμαστε ακριβείς) εμπλουτίζεται από το soundtrack του Elmer Bernstein, συνθέτη διάσημων soundtrack για ταινίες όπως το The Magnificent Seven, The Great Escape και Ghostbusters.

➤  Κλασικά retro video games

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου