Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Οσκαρ Καλυτερης Ταινιας 1999: "ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΑΙΞΠΗΡ"


Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση του συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ την περίοδο που έγραφε το έργο του Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Romeo and Juliet). Η ιστορία είναι πλασματική, αν και αρκετοί από τους χαρακτήρες βασίζονται σε αληθινά πρόσωπα. Επίσης, αρκετοί χαρακτήρες, ατάκες και μέρη της πλοκής είναι αναφορές σε έργα του Σαίξπηρ.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 3 Δεκεμβρίου 1998 και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Ιανουαρίου 1999. Έγινε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία. Απέφερε 289,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας 7, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου. Βραβεύτηκε επίσης με τρεις Χρυσές Σφαίρες, τρία BAFTA και δύο Screen Actors Guild Awards.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου