Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Οσκαρ Καλυτερης Ταινιας 1950:"ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ"


Η ταινία Ολοι οι Ανθρωποι του Βασιλιά βασίζεται στο μυθιστόρημα του  Robert Penn Warren. Σκηνοθετήθηκε από τον Robert Rossen με πρωταγωνιστή τον Broderick Crawford στο ρόλο του Willie Stark. Ηταν η 36η ταινία που κέρδισε περισσότερες από έξι υποψηφιότητες για Οσκαρ.

Ο Jack Burden (Jonh Ireland) είναι δημοσιογράφος σε μία κεντρική πόλη της Πολιτείας και ακούει για πρώτη φορά για τον Willie Stark (Broderick Crawford), όταν ο εκδότης της εφημερίδας τον στέλνει να παρακολουθήσει τις πύρινες ομιλίες του, με τον γιο του να μοιράζει φυλλάδια, για την θέση του Ταμία της Κομητείας. 

Ο Stark χρησιμοποιεί λαικίστικη προσέγγιση, καταγγέλοντας την διαφθορα και τις μίζες, που κάνουν δύσκολη τη ζωή του φτωχού αγρότη. Οι αντίπαλοι του, παλαιάς κοπής πολιτικοί, κάνουν ό, τι μπορούν για να τον εκφοβίσουν, αλλά ο Willie είναι ειλικρινής και γενναίος.  

Ο Stark χάνει την εκλογή για ταμίας και τελειώνει και την νομική σχολή. Σαν ιδεαλιστής δικηγόρος, πλέον, αγωνίζεται για το καλό. 

Όταν πάνε να "στήσουν" τον Stark για την εκλογή κυβερνήτη, αυτός με ενθουσιώδη τρόπο ελκύει τα πλήθη και κερδίζει τις εκλογές, αλλά ο Jack Burden, που δουλεύει τώρα στην καμπάνια του Stark και είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του, υπερεκτιμά τον ιδεαλισμό του, ακόμα και όταν ο Stark, του "κλέβει" την ερωμένη.

Ο Stark συνεχώς δηλώνει, ότι θα "σπάσει όσα αυγά για να κάνει ομελέτα", αλλά οι υπόνοιες για διαφθορά και κακοδιαχείριση, αρχίζουν να πυκνώνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου