Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Οσκαρ Καλυτερης Ταινιας 1941: "ΡΕΒΒΕΚΑ"


Σκηνοθετημένη από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, η Ρεββέκα κέρδισε δύο βραβεία Οσκαρ από 11 υποψηφιότητες.

Οταν ο γοητευτικός George de Winter (Lawrence Olivier) γνωρίζει, ερωτεύεται και παντρεύεται το απλοικό κορίτσι (Joan Fontaine) στο Μόντε Κάρλο, τα πάντα φαίνονται ρόδινα. Οταν όμως επιστρέφουν στο πατρικό αγρόκτημα του George στο Μάντερλει με το υπέροχο σπίτι, η νέα κυρία de Winter βρίσκεται αντιμέτωπη με την εχθρότητα της οικονόμου κυρίας Danvers (Judith Anderson) και την  καχυποψία του υπόλοιπου προσωπικού.

Η προηγούμενη σύζυγος του George είχε πνιγεί σε ναυτικό δυστύχημα λίγο έξω από το κτήμα και η μεταφυσική αίσθηση της παρουσίας της στα δωμάτια του απέραντου σπιτιού, υπονόμευε την προσπάθεια της νεαρής κυρίας de Winter να καταλάβει την θέση της Κυρίας του Σπιτιού, που της ανήκε δικαιωματικά.  

Σε μία στιγμή αδυναμία ο George της εξομολογείται πως αυτός σκηνοθέτησε το ναυτικό δυστύχημα και τον θάνατο της πρώην γυναίκας του, η οποία τον μισούσε και τον ταπείνωνε και αυτός ...ανταπέδιδε τα αισθήματα αυτά.

Οταν, όμως, σε μία καταιγίδα, η θάλασα ξεβράζει το σκάφος της πρώην γυναίκας του, οι Αρχές ξεκινάνε μία αναψηλάφηση του δυστυχήματος. Ενώ ο George υφίσταται τον εκβιασμό του πρώην ερωμένου της πρώτης γυναίκας του Jack Favell (George Sanders)  και κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, έρχεται ένα ιατρικό πόρισμα να περιπλέξει την κατάσταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου