Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Οσκαρ Καλυτερης Ταινιας 1930: "Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΙ


Η Χάριετ και η Κουίνι Μαχόνεϊ έχουν ένα νούμερο επιθεώρησης και έρχονται στο Μπρόντγουεϊ γεμάτες ελπίδες. Εκεί θα της βοηθήσει ο παλιός τους φίλος Έντι, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με την Χάριετ, αλλά τώρα είναι με την Κουίνι. Όμως, την Κουίνι την ερωτοτροπεί και ο Τζοκ, μέλος της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης.

Το πρώτο ομιλών μιούζικαλ και το πρώτο μιούζικαλ με σίκουελ. Στα τρία σίκουελ άλλαζε απλή η χρονολογία στον τίτλο και έτσι είχαμε The Broadway Melody of 1936… 1938 και 1940. Υπήρχε σχέδιο και για το 1943, αλλά εγκαταλείφθηκε μετά από ελάχιστα γυρίσματα. Ήταν και η πρώτη ολοκληρωμένα ομιλούσα ταινία της MGM και η αντίστοιχη πρώτη που πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Το νούμερο Wedding of the Painted Doll γυρίστηκε σε δίχρωμο Technicolor, αλλά έχει επιζήσει μονάχα σε ασπρόμαυρο. Η αρχική χορογραφία απορρίφθηκε και η σκηνή έπρεπε να ξαναγυριστεί από την αρχή. Αντί να βάλουν την ορχήστρα να ερμηνεύσει εκ νέου, επέλεξαν το play-back, δημιουργώντας την πρώτη σκηνή με μουσική play-back στον κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου