Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Maria Edgeworth - Castle Rackrent

Αν και λίγο διαβασμένο και τελικά λίγο γνωστό, το πρώτο μυθιστόρημα της Maria Edgeworth είναι ένα μικρό στολίδι της αγγλικής λογοτεχνίας. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Rackrent, μέσω του Thady Quirk, του πιστού μπάτλερ που είχε υπηρετήσει τις τρεις τελευταίες γενιές της οικογένειας.

Ο υπότιτλος - "μια ιρλανδική ιστορία που προέρχεται από τις πράξεις και τους τρόπους των ντόπιων αρχόντων πριν από το έτος 1782" - προϊδεάζει για το χιουμοριστικό στοιχείο της αφήγησης.
Ο Sir Patrick κάνει μια απερίσκεπτη και επικίνδυνη ​​ζωή, ο χρεωμένος Sir Murtagh σέβεται το νόμο, ο Sir Kit είναι μανιακός  τζογαδόρος και ο τελευταίος, ο Sir Condy Rackrent, είναι ένας πολιτικός που ως αθεράπευτος don giovanni ξοδεύει τα πάντα.

Μετά από τις συνεχόμενες σπατάλες, καταρρέει οικονομικά και καταλήγει στα χέρια του νεαρού και πονηρού δικηγόρου Jason Quirk, γιου του Thady Quirk. 

Το Castle Rackrent  βασίστηκε στην από πρώτο χέρι γνώση της Maria Edgeworth για τις σχέσεις Αγγλίας-Ιρλανδίας στο τέλος του δέκατου όγδοου αιώνα - και αντιπροσωπεύει ένα από τα πρώτα και καλύτερα παραδείγματα ιστορικού μυθιστορήματος.

Το μυθιστόρημα αναφέρεται στο The Great Gatsby του F. Scott Fitzgerald.

Ο William Butler Yeats έγραψε για το Castle Rackrent "one of the most inspired chronicles written in English"

Maria Edgeworth by John Downman


Edgeworthstown, Home of Maria Edgeworth.
The poet Wordsworth accompanied by his friend Sir William Rowan Hamilton (the famous mathematician) visited the Edgeworth house in 1829. Sir Walter Scott was here in 1825.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου