Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Στη Ναμόλι Σερπέλ το φετινό βραβείο Arthur C. Clarke


H συγγραφέας Ναμόλι Σερπέλ (Namwali Serpell), με καταγωγή από τη Ζάμπια, απέσπασε το σημαντικότερο βραβείο επιστημονικής φαντασίας της Μεγάλης Βρετανίας, το βραβείο Arthur C. Clarke, για το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο The Old Drift, το οποίο μάλιστα ο περσινός νικητής του βραβείου, Τάντε Τόμπσον (Tade Thompson), χαρακτήρισε ως «το μεγάλο αφρικανικό μυθιστόρημα του 21ου αιώνα».

 Το βιβλίο, που αφηγείται την ιστορία τριών οικογενειών σε βάθος τριών γενεών, αναμειγνύει την ιστορική μυθοπλασία με τον μαγικό ρεαλισμό και την επιστημονική φαντασία.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άντριου Μ. Μπάτλερ (Andrew M. Butler), επαίνεσε τη συγγραφέα για την «εκ των έσω αμφισβήτηση της αποικιοκρατίας και την επισήμανση της επιστημονικής φαντασίας στα καθημερινά γεγονότα».


Για αρκετούς η επιλογή της Σερπέλ αποτέλεσε έκπληξη, με δεδομένο ότι υποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Έιντριαν Τσαϊκόφσκι (Adrian Tchaikovsky), που έχει κερδίσει στο παρελθόν το βραβείο Arthur C. Clarke, και η Άρκιντι Μαρτίν (Arkady Martine), που πρόσφατα τιμήθηκε με το σημαντικότερο βραβείο επιστημονικής φαντασίας του κόσμου, το βραβείο Ουγκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου