Vito Acconci - Αυτό που πραγματικά θέλω είναι η επανάσταση

Αυτα ειναι τα λογια του σπουδαίου Vito Acconci (1940 - 2017) σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του San Francisco Museum of Modern Art.


Η μοναξιά και η απώλεια στα έργα του Mark Morrisroe

Περπατώντας άγρια στις αίθουσες του Σχολείου Τέχνης με τα σκισμένα μπλουζάκια του, αποκαλώντας τον εαυτό του Mark Dirt, ήταν ο πρώτος πανκ...


Jacques Henri Lartigue Φωτογραφιζοντας την ευτυχια

Στην Ευρώπη κανένας κριτικός δεν θα τολμούσε να αποδώσει καλλιτεχνική εγκυρότητα σε έννοιες όπως «ελαφρότητα» και «ευτυχία»...


Η συλλογή Bennett
The Bennett Collection of Women Realists

Οι Elaine και Steven Bennett είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της καριέρας των γυναικών καλλιτεχνών, αφού «οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται...».


Η ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΦΟΝ ΧΟΥΜΠΟΛΤ - WULF ANDREA

Ένα από τα 10 Καλύτερα Βιβλία της Χρονιάς σύμφωνα με τους New York Times.

Νικητής του Βραβείου Βιβλίου των Los Angeles Times, του Βραβείου James Wright για Συγγραφή σχετικά με τη Φύση, του Βραβείου Costa Καλύτερης Βιογραφίας, του Βραβείου Ness της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας, του Βραβείου Sigurd F. Olson για το καλύτερο βιβλίο με θέμα τη Φύση.

Φιναλίστ για το Μετάλλιο Andrew Carnegie για την Αριστεία σε Μη Λογοτεχνικό Πεζογράφημα, για το Βραβείο Βιβλίου της Βασιλικής Επιστημονικής Εταιρείας (Royal Society) και για το βραβείο στην κατηγορία του Μη Λογοτεχνικού Πεζογραφήματος.

Στη λίστα των Καλύτερων Βιβλίων της Χρονιάς των περιοδικών εκδόσεων: New York Times, The Atlantic, The Economist, Nature, Jezebel, Kirkus Reviews, Publishers Weekly, New Scientist, The Independent, The Telegraph, The Sunday Times, The Evening Standard, The Spectator.

Tο βιβλίο αφηγείται την ξεχασμένη ζωή του Αλεξάντερ φον Χούμπολτ, του οραματιστή Γερμανού φυσιοδίφη οι ιδέες του οποίου άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον φυσικό κόσμο - και στην πορεία δημιούργησαν τη σύγχρονη οικολογία.

Ο Αλεξάντερ φον Χούμπολτ (1769-1859) ήταν ο πιο φημισμένος επιστήμονας της εποχής του, ένας οραματιστής και πολυμαθής Γερμανός επιστήμονας, οι ανακαλύψεις του οποίου άλλαξαν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον φυσικό κόσμο. Ανάμεσα στις επαναστατικές του ιδέες ήταν και μια ριζοσπαστική σύλληψη της φύσης ως μιας περίπλοκης και διασυνδεδεμένης παγκόσμιας δύναμης η οποία δεν υπάρχει μόνο για να την εκμεταλλεύεται η ανθρωπότητα. Στη Βόρεια Αμερική, το όνομα του Χούμπολτ συνεχίζει να δίνεται σε πόλεις, επαρχίες, πάρκα, κόλπους, βουνά, ποτάμια, ακόμη και σε βραβεία υποτροφιών. Όμως η κληρονομιά που μας άφησε έχει σχεδόν ξεχαστεί.

Σε αυτή την διαφωτιστική βιογραφία, η Άντρεα Βουλφ φέρνει την αξιοσημείωτη ζωή του Χούμπολτ στο προσκήνιο: συναντάμε την πρόβλεψή του Χούμπολτ για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή· τις τολμηρές του αποστολές στις ψηλότερες κορυφές της Νότιας Αμερικής και τις μολυσμένες με άνθρακα στέπες της Σιβηρίας. Ακολουθώντας τον Χούμπολτ παρακολουθούμε τις σχέσεις του με εμβληματικές φιγούρες, συμπεριλαμβανομένων των Σιμόν Μπολίβαρ και Τόμας Τζέφερσον και το βαθύ αντίκτυπο που είχαν τα γραπτά του σε διανοητές όπως ο Δαρβίνος, ο Γουόρντσγουορθ, ο Γκαίτε, ο Μιούιρ, ο Θόρω και πολλοί άλλοι. Έξοχα γραμμένο, το Η Επινόηση της Φύσης αποκαλύπτει τους αναρίθμητους τρόπους με τους οποίους οι ιδέες του Χούμπολτ έθεσαν τα θεμέλια της σύγχρονης οικολογίας - και μας θυμίζει γιατί είναι προφητικές και κρίσιμες όσο ποτέ πριν στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το Η Επινόηση της Φύσης έχει κερδίσει 15 διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Βραβείο Επιστημονικού Βιβλίου της Βασιλικής Εταιρείας 2016, Βραβείο Βιογραφίας Costa 2015, Εναρκτήριο Βραβείο James Wright για Συγγραφή σχετική με τη Φύση 2016 (Kenyon Review σε συνεργασία με τη Nature Conservancy) και Βραβείο Βιβλίου των LA Times 2016, όπως επίσης και βραβεία στη Γερμανία, στην Κίνα, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Επιλέχθηκε από τους New York Times ως ένα από τα "τα Καλύτερα Βιβλία του 2015" και έχει κυκλοφορήσει σε 28 χώρες. Έχει παραμείνει στη λίστα των μπεστ σέλερ στη Γερμανία για πάνω από τρία χρόνια και έχει πουλήσει περισσότερα από 700.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου